Udruženje penzionera općine Bosanska Krupa: Na djelu je ogromna pljačka penzionerske imovine

-  Obavještavamo penzionere i građane Bosanske Krupe da je na djelu ogromna pljačka penzionerske imovine (garaže, drvarnice) od Udruženja penzionera Bosanska Krupa od strane općinskih poslušnika i predsjednika OO SDA Bosanska Krupa Mahmić Mehmeda.

S obzirom da je ovo udruženje nastalo 70-tih godina prošlog vijeka, u vrijeme kad je napravljena zgrada, zajedno sa garažama, tadašnji SIZ je dodijelio u trajno vlasništvo prostorije i garažu Udruženju penzionera. Poslije rata Zakonom su sva društvena dobra prešla u državnu imovinu tako da su prostorije Udruženja pripala PIO-u a garaža općini pošto je njeno zemljište s tim da je Udruženje i dalje korisnik objekta.

Pitamo Vas ko ima veće pravo na korištenje garaže, Udruženje koje garažu koristi vec 40-tak godina ili gospodin Mahmić Mehmed koji je šef odjela PIO-MIO Bosanska Krupa.

Naime, pravnim zavrzlamama općinski službenici izuzimaju garažu od Udruženja penzionera u korist gospodina Mahmić Mehmeda koji je svoju životnu egzistenciju (POSAO, STAN, DRVARNICU a sad hoće i GARAŽU) obezbjedio sa leđa penzionera – najranjivije kategorije našeg društva.

Napominjemo, ako izgubimo garažu necemo imati gdje odložiti drva niti imati skladiste. Prema tome u vrijeme grijne sezone necemo moci raditi u hladnom stoga smo prinuđeni da prekinemo sa radom.

Ironija je da su nam općinski načelnik i Općinsko vijeće donirali pec za centralno grijanje koju ćemo nažalost morati ugasiti!?

Obavještavamo građanstvo da ćemo organizovati potpisivanje peticije protiv pljačkanja naše imovine ispred prostorija Udruženja penzionera od ponedjeljka (08.12.2014. godine) jer smo na to prisiljeni.

Ujedno obavještavamo naše članove kao i poštene sugrađane da ćemo, ukoliko dođe do nasilnog oduzimanja nase imovine, organizovati mirne proteste o kojima ćete biti pravovaljano informisani.

UDRUŽENJE PENZIONERA
BOSANSKA KRUPA

(otocani.net)