Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK moli za pomoć

Home

Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK moli za pomoć

Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica osnovano 1997.godine, neprofitabilna je i nevladina organizacija koja okuplja djecu i onesposobljena lica, roditelje sa područja Tuzlanskog kantona.

Udruženje je formirano sa ciljem omogućavanja organizovanog druženja i učenja djece i lica sa posebnim potrebama u Dnevnom centru Udruženja, promovisanjem prava ove populacije, uklanjanjem svih vrsta barijera prema ovoj populaciji, stvaranje uslova za njihovu uspješnu socijalnu integraciju u širu društvenu zajednicu, težeći prema inkluziji, inkluzivnom pristupu svakom korisniku Dnevnog centra.

Screenshot_3

Cilj Udruženja jeste pomoći djeci, odnosno korisnicima, da svoje živote žive na način koji svakome od njih pruža najbolje i najpotpunije šanse da razvije svoju ličnost i da igra što je moguće pozitivniju ulogu u porodici, užoj i široj društvenoj zajednici. S toga, jedna od najvažnijih stvari u radu Udruženja, pored individualnog i grupnog rada sa korisnicima, jeste pomoć u procesu integracije lica sa kombinovanim smetnjama u normalne, uobičajene društvene tokove, sa krajnjim ciljem – inkluzijom.

Screenshot_4

Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica nema stalnih prihoda i donacija, te svoj rad finansira na osnovu projektnih prijedloga. Svakodnevne radionice izrade ukrasnih predmeta, aktivnosti Udruženja te izmirenje režija (struja,telefon,internet) zahtijevaju stalne prihode, a koje naše Udruženje, nažalost, u ovom momentu nema.

Screenshot_5

OVIM PUTEM MOLIMO SVE LJUDE DOBRE VOLJE, DA SE ODAZOVU NAŠEM APELU ZA POMOĆ KAKO BI NAŠE UDRUŽENJE ŠTO USPJEŠNIJE NASTAVILO SA SVOJIM RADOM U BUDUĆNOSTI.

Screenshot_6

ŽIRO RAČUN U NLB TUZLANSKOJ BANCI

1321000310832434

 

Identifikacijski broj Udruženja

4209535600008

 

Kolektiv URODIOL-a TK

 

(Izvor: urodioltk.wixsite.com)

Objavljeno: Čet, 24/08/2017 - 08:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top