Udruženje Travnička malina organizuje prvi sastanak udruženja proizvođača maline iz cijele BiH

Home

Udruženje Travnička malina organizuje prvi sastanak udruženja proizvođača maline iz cijele BiH


Vrijedan rad predstavnika udruženja “Travnička malina” u kratkome je roku prepoznat kako od samih proizvođača, tako i od drugih udruženja sa područja naše države.

Od samoga početka svim proizvođačima nastoje se pružiti relevantne stručne informacije i to od strane najpriznatijih ljudi ove struke, a da su na ispravnom putu najbolje svjedoči svakodnevna podrška koja im stiže od stručnjaka, ali i novi upiti od proizvođača i sličnih udruženja.

Jedan od osnovih ciljeva ovog Udruženja je istrajavanje na očuvanju realne cijene proizvoda, te kroz dobru organiziranost i sprječavanje pritisaka i ucjena od strane otkupljivača i nakupaca.

Iz ovog travničkog Udruženja uputili su poziv sljedećeg sadržaja:

“Poštovani predstavnici i članovi uduženja malinara, agronomi i svi drugi koji čine kariku u proizvodnom lancu malinarstva sa prostora cijele Bosne i Hercegovine,

Pozivamo Vas na sastanak koji organizujemo sa ciljem organizacije jedinstvenog nastupa na tržištu, te pronalaženja rješenja za novonastalu situaciju u vezi našeg proizvoda.

Sastanak će se održati u nedjelju, 04.06.2017 godine, sa početkom u 12:00 sati u sali Centra za kulturu Travnik (bivši Dom Armije).

Na sastanak pozivamo i proizvođače koji u svojim gradovima nemaju organizovano udruženje, a sami imaju nasade veće od 3.000 m2.

Molim u komentare prijedloge i sugestije, ali molim Vas nikakvih gluposti i priča od kojih mi nemamo koristi…

 

(Izvor: Dan.ba)

Objavio: Wed, 31/05/2017 - 09:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top