UEFA pokrenula postupak protiv Arsenala i Kelna

Home

UEFA pokrenula postupak protiv Arsenala i Kelna

Disciplinska komisija Evropske nogometne federacije (UEFA) pokrenula je postupak protiv Arsenala i Kelna (Koln) zbog nereda na njihovoj utakmici Evropske lige u Londonu.

Dvoboj je zbog divljanja njemačkih navijača kasnio više od sat vremena, a čak je postojala opasnost da se utakmica nikako ne odigra.  Do gužve je došlo kada je više od 20.000 navijača Kelna pokušalo ući na stadion, premda je njemački klub dobio svega 3.000 ulaznica. 

Policija je prvobitno uspjela zadržati gostujuće navijače, ali su Nijemci probili kordon, srušili ogradu i potukli se s policijom i zaštitarima. Dio ih je uspio bez ulaznica ući na stadion gdje je došlo do novog sukoba sa zaštitarima.  Kako prenose mediji nekoliko hiljada navijača Kelna uspjelo se probiti na stadion bez ulaznica.

Njemačke navijače je pokušala primiriti posebna jedinica britanske policije, koja je privela pet navijača Kelna, objavio je Scotland Yard.  

UEFA je protiv Kelna podnijela četiri optužbe, među kojima i za navijačke nerede, paljenje pirotehnike, te uništavanje inventara, dok je Arsenal optužen zbog blokiranih stepenica na tribini za gostujuće navijače. UEFA je dan ranije otvorila postupak i protiv moskovskog Spartaka zbog bakljade njegovih navijača u Mariboru za vrijeme utakmice Lige prvaka, te protiv trenera Sevilje (Seville) Eduarda Brtica (Berizza) koji je isključen u 60. minuti utakmice protiv Liverpoola. 

Ruski navijači su na stadionu u Mariboru zapalili nekoliko baklji, a potom ispalili jednu raketu koja je na centru igrališta zamalo pogodila glavnog sudiju Deniza Ajtekina (Aytekina). 

UEFA je pokrenula postupak i protiv trenera Sevilje nakon što je isključen, jer je po drugi put na utakmici bacio loptu na teren i uzrokovao prekid.

Prvi put mu je sudija progledao kroz prste, ali drugi put ga je isključio..

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Tagovi
Objavito: Pet, 09/15/2017 - 14:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top