Uhapšen Cazinjanin: Predstavio se kao inspektor pa pretukao i opljačkao žrtvu

,
Nedžad Velić, koji se tereti za razbojništvo i lažno predstavljanje, predat je Tužilaštvu

 

Policija u Prnjavoru je uhapsila 33-godišnjeg Nedžada Velića iz Cazina zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo i lažno predstavljanje.

PRIJAVA TUŽILAŠTVU

Njemu se, kako saznajemo, na teret stavlja da je krivična djela počinio 21. juna 2022. na području općine Prnjavor tako što je vozilom Polo došao do porodične kuće oštećenog i lažno mu se predstavio, nakon čega ga je napao nanijevši mu povrede glave. Tom prilikom je, predstavljajući se da je inspektor MUP-a RS-a, od oštećenog ukrao 350 eura i 250 KM. U banjalučkoj policiji su, navodeći inicijale osumnjičenog, kazali da su protiv Cazinjanina podnijeli prijavu Okružnom tužilaštvu Banja Luka za krivična djela razbojništvo i lažno predstavljanje. Velić je odranije poznat policiji po brojnim prevarama, a žrtvama je najčešće govorio da je policajac.

Prošle godine je hapšen zbog sličnih prevara, a na teret mu se stavlja i da je na području Gradiške tokom 2020. i 2021. godine počinio šest prevara i jednu krađu, kao i da je pribavio imovinsku korist od 800 eura i 4.200 KM.

LAŽNI BIZNISMEN

Inače, Velić se teretio i da se prošle godine u mjestu Orahova kod Gradiške predstavljao da je vlasnik špedicije. Tada je došao u dvorište M. Ž. od kojeg je tražio da kupi prikolicu. Velić je potom vidio da on ima i sistem grijanja na pelet pa mu je na prodaju ponudio pelet po niskoj cijeni, uzevši mu 1.800 KM, ali mu taj energent nikad nije dovezao. U namjeri da se domogne novca, Velić je lagao i da je biznismen, te policajac u penziji te im je na taj način uzimao različite sume novca. Za Velićem je ranije tragao i FUP.