Uhapšen Danel Rajković, koji je vršio nuždu pred džamijom u Gacku

Prema nalogu Tužilaštva BiH, SIPA je na području Gacka uhapsila Danela Rajkovića (38), osumnjičenog za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

- Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanski Novi, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove porodice - saopćeno je iz Tužilaštva BiH, prenosi Avaz.ba.

Podsjetimo, "Avaz" je jučer objavio fotografije na kojima se vidi kako Danel Rajković vrši veliku nuždu ispred džamije u Gacku, a za kojeg Sadet ef. Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko, kaže da je psihički nestabilna osoba.  

Nakon što je Rajković počinio ovaj skandalozni čin, nazvao je imama Emira ef. Nuhića, kojem je u martu ove godine prijetio tako što mu je poslao poruke sa svog Facebook profila. 

Rajković će tokom dana biti doveden i predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljnjim aktivnostima u predmetu.