UDAR ZA KRAJIŠKU SDA: Uhapšen Hadis Jusić - predsjednik GO SDA Bihać

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, po nalogu Tužilaštva USK, uhapsili su ukupno pet osoba, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u.

"Lišeni su slobode zbog postojanja osnove sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi. U toku je kriminalistička istraga koju predvodi nadležni tužilac", kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) danas su lišili slobode bivšeg gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, a što nam je ranije potvrdio Galijaševićev advokat Ilijas Midžić.

Kako saznajemo, pored Galijaševića, među uhapšenima je i Hadis Jusić, trenutni predsjednik GO SDA Bihać i bivši direktor JKP Komrad. Jusić je bio i kandidat SDA za gradonačelnika Bihaća na lokalnim izborima 2016. godine, a u tijesnoj borbi je izgubio od aktuelnog gradonačelnika Šuhreta Fazlića. Jusić je na Općim izborima osvojio mandat u Skupštini USK.