Bihać: Uhapšen migrant koji se sumnjiči za silovanje 18-godišnjakinje

Policijskoj stanici Bihać jučer se obratila 18-godišnjakinja sa područja grada Bihaća u prisustvu sestre, koja je prijavila da je nad njom izvršeno krivično djelo "silovanja" od strane migranta.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK-a, u obavljenom razgovoru sa osamnaestogodišnjakinjom ista je prijavila da je prije par dana na području grada Bihaća, upoznala dva migranta koji su je odveli do njoj nepoznatog stambenog objekta, te gdje ju je jedan od migranta prvo fizički napao udarivši je u predjelu glave, nakon čega je izvršio i spolni odnos nad istom. 

Operativnim radom na terenu, istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK-a, identifikovali su osobu koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela a radi se o migrantu A. D. (rođen 1995. godine iz Pakistana), koji je uhapšen i nad kojim je zavedena kriminalistička istraga.

Uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 203. KZ F BiH "silovanje", osoba A. D. (1995.) iz Pakistana predan je na daljnje postupanje tužiocu Kantonalnog tužilaštva.