Ukinuta presuda Sanjinu Sefiću

Tužilaštvo Federacije BiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda, izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je žalbe Tužilaštva i advokatica oštećenih te ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Sanjin Sefić osuđen na 14 godina zatvora za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč.

– Odluku Suda nisam dobio, ali je stiglo rješenje u kojem obavještavaju da je Sanjinu Sefiću produžen pritvor za naredna dva mjeseca. U tom rješenju je navedeno da je usvojena žalba oštećenih i Tužilaštva i da je presuda ukinuta i vraćena na ponovno suđenje – kazao je za Dnevni avaz Sefićev advokat Kerim Čelik

Žalbe su se odnosile na nalaz saobraćajnog vještaka (odbrane) Miloša Vujanića koji je odbijen (a u kojem se tvrdi da je Sanjin Sefić vozio brzinom od 65 km/h kada je automobilom udario Selmu Agić i Editu Malkoč), te će u na ponovljenom suđenju u Kantonalnom sudu u Sarajevu biti uvažen nalaz saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića.

Tužilaštvo Federacije BiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda, izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje.

Sanjin Sefić je spomenutom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.