Uklonite strije na prirodan način

Home

Uklonite strije na prirodan način

Najbolji način da se brzo riješite strija jeste da obezbijedite tijelu dosta hidratacije, antioksidansa i vitamina, da bi pukotine u koži mogle zarasti, a to možete uraditi konzumiranjem sljedećih namirnica.

Koža je sačinjena od ćelija koje čini voda. Voda se tek kad namiri sve organe, apsorbuje u koži. Zato je potrebno piti dosta vode, barem osam do 10 čaša na dan. Šećer, badem i limun, mješavinu ova tri sastojka koristite kao kućni lijek za piling kože. Potrebna je supena kašika šećera, nekoliko kapi bademovog ulja i limunovog soka, izmiješajte sastojke, nanesite direktno na strije i isperite nakon 10 minuta. Ukoliko ovo radite svakodnevno punih 30 dana, strije će nestati.

Sok od krompira utiče na obnovu i razvoj ćelija kože zbog bogatstva minerala i vitamina C i B, kalija, magnezija, kalcija, fosfora i cinka. Ovo povrće podstiče sintezu kolagena i elastina. Krompir srednje veličine isijecite na deblje komade, utrljavajte na strije nekoliko minuta i ostavite da se suši 10 minuta. Isperite mlakom vodom. Maslinovo ulje blago zagrijte i nježno utrljajte na strije.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Objavito: Wed, 09/06/2017 - 08:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top