Umrla na respiratoru prilikom rađanja, ubrzo od korone umro i muž, ostavili petero siročadi

.
Petero djece ostalo je bez majke i oca koji su umrli od COVID-a. Otac je trebao nadjenuti ime novorođenoj kćeri, ali se nije uspio oporaviti da to dočeka...

Daniel Macias (38), profesor matematike jedne kalifornijskoj škole u Yucaipu umro je samo dva tjedna nakon što je izgubio suprugu Davy Macias (37), primalju koja je krajem kolovoza rodila djevojčicu i nakon toga umrla.

 

Kako prenosi Independent, nakon Davyine smrti, novorođena kćer nije dobila ni ime.

 

- Stvarno smo se nadali da će se Daniel izvući, željeli smo ga probuditi samo kako bi mogao dati ime svojoj kćerkici - opisuje detalje tragedije šogorica Terri Serey za KTLA. Tragedija je pritom veća što su Davy i Daniel već bili roditelji četvero djece, te su sad iza sebe ostavili petero siročadi.

Prema riječima obitelji, roditelji koji su obožavali svoju djecu i svaki dan im to pokazivali, nisu bili cijepljeni.

 

- Koronu su oboje vjerojatno pokupili tijekom ljetnog posjeta vodenom parku u Orange Countyu - rekao je Davyin brat Vong Serey.

 

Davy tako nažalost nikad nije uspjela upoznati svoje novorođenče, boreći se tijekom rađanja na respiratoru s koronom. Preminula je 26. kolovoza, a 9. rujna otišao je i Daniel. Davy je radila na prvoj liniji obrane s pacijentima uz to što je bila i primalja, zbog trudnoće se bojala cijepiti.

Borila se za pacijente na prvoj liniji korone u bolnici Kaiser Permanente u Fontani, od početka, do samog kraja, kad je i sama dobila koronu. Jedino što mi ima smisla je da se moja sestra nije htjela cijepiti zato jer nije bila sigurna kako će cjepivo reagirati na nju i dijete - u tuzi govori njen brat Vong Serey.

Prisjeća se i zadnjih riječi svog šogora dok je bio priključen na respirator:

 

- Ako se nisi cijepio, idi se cijepi, jer ne želiš završiti kao ja.

 

Za njim i Davy tuguje i cijela škola.

Našim djelatnicima i studentima lomi se srce nakon gubitka gospodina Maciasa i njegove Davy, podučavao je matematiku gotovo 20 godina kod nas. Bio je jako inteligentan, znao je od kompliciranog napraviti neki smisao - prisjeća se s tugom i ravnateljica škole Carolyn Eide.

 

Za djecu se trenutno brinu tugujući djedovi i bake, a najstarije ima samo sedam godina. Brat Vong i njegova žena Terri pokrenuli su GoFundMe kampanju gdje su dobri ljudi već skupili preko 200 tisuća dolara.

Ne znam kako bih svima zahvalila za ovakvu podršku, riječi utjehe, donacije hrane, odjeće i potrepština za bebu, kao i novac - izvijestila je na stranici kampanje u subotu gospođa Serey.