fbpx Unski lađari u Bosanskoj Krupi 22. jula: Takmičari iz BiH i drugih evropskih zemalja

Unski lađari u Bosanskoj Krupi 22. jula: Takmičari iz BiH i drugih evropskih zemalja

Home

Unski lađari u Bosanskoj Krupi 22. jula: Takmičari iz BiH i drugih evropskih zemalja


U Bosanskoj Krupi se 22. jula (subota) po 37. put takmiče Unski lađari. Na manifestaciju kao i ranijih godina dolaze takmičari i gosti iz više krajeva naše zemlje ali i Evrope.

Najveći broj ih, motivisani dobrom zabavom, gostoprimstvom i bogatim nagradnim fondom, stiže iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Osim lađara i ove godine će se takmičiti kajakaši.

Učesnici i gosti u Bosansku Krupu iz Mostara, Kostajnice, Banje Luke, Zavidovića, Bihaća, Novog Grada i nekoliko zemalja okruženja stižu u petak, kada će biti održan kronometar za utrku tradicionalnim lađama i kvalifikacije za skokove sa drvenog mosta „Prva lasta Une“.

Sve ostale aktivnosti i programski sadržaji počinju sutradan već od jutarnjih sati. Nakon sastanka i prijava kajakaša slijedi utrka. Od 11 do 16 sati za trofej „Zeleni otoci“ kajakaši će se takmičiti u više kategorija: pioniri, kadeti, juniori i seniori, turisti i veterani. U dvije kategorije, zavisno od broja prijava, takmičit će se i žene.

U 17,30 je okupljanje i defile lađara, a u 18,30 glavna utrka. Po završetku utrke tradicionalnim lađama, bit će održani i skokovi sa Drvenog mosta. Nakon sportskog dijela manifestacije, u 21 sat u Malim adama će biti upriličena dodjela nagrada, roštilj, ali i zabavni program. Sve prisutne zabavljat će Dinko Kečalović i bend Space Patrol.

Kao i ranijih godina, za manifestaciju je osiguran bogat nagradni fond u iznosu od 3.000,00 KM. Nosilac aktivnosti 37. Unskih lađara je Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, Sportski savez općine Bosanska Krupa i Općina Bosanska Krupa. Tehničku podršku pružit će Kanu klub "Kormoran" iz Bosanske Krupe.

 

Program manifestacije:

Petak, 21. 7.

19:00 – Kronometar  za utrku tradicionalnim lađama

19:30 – Skokovi sa drvenog mosta „Prva lasta Une“ - kvalifikacije

Subota, 22. 7.

11:00 – 16:00 – Utrke kajaka

18:30 – Utrka tradicionalnim lađama

19:15 – Skokovi sa drvenog mosta „Prva lasta Une“

21:00 – Zabavni program i dodjela nagrada i priznanja

 

(Izvor: Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa)

Topic
Objavio: Tue, 04/07/2017 - 15:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top