Unuka pretukla 80-godišnju baku, slomila joj dva rebra iz čista mira

Home

Unuka pretukla 80-godišnju baku, slomila joj dva rebra iz čista mira

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjakinje iz Splita zbog teškog ozljeđivanja bliske osobe posebno ranjive zbog svoje dobi, odnosno zato jer je izudarala svoju tada 80-godišnju baku u decembru 2015, piše Slobodna Dalmacija.

Terete je da je kao 20-godišnjakinja u jutarnjim satima u Splitu, u stanu u kojem živi sa staricom, ničim izazvana, šakama nekoliko puta udarila baku u lijevu stranu prsa, a kad je nesretna žena pala na pod, djevojka ju je još nekoliko puta udarila nogom u prsa i trbuh slomivši joj dva rebra. Za djelo za koje je terete propisana je kazna od jedne do 10 godina zatvora.

U svojoj odbrani pred ODO-om djevojka je negirala ono za što je se okrivljuje, no njena je baka bila puno rječitija. Opisala je kako je unuka udara, potkrada, da pije i da joj je uništila stan. Navela je da je tuče kad je pod utjecajem alkohola, ali da to ona nikad neće priznati.

Tog dana da ju je unuka napala oko podne u stanu nakon što ju je pitala gdje je pas. Rekla joj je da ne zna, da je bila prije van sa psom, no da je on odjednom pobjegao.

Tada ju je počela udarati stisnutim šakama u lijevu stranu prsa. Udarala ju je tako jako da je od udaraca pala na pod. Kada je bila na podu, nastavila ju je i dalje udarati nogama u prsa i trbuh. Poslije je djevojka otišla u sobu, a baka je ostala ležati na podu više od 20 minuta, nije se mogla maknuti.

Kazala je da je danima trpjela bolove vjerujući da će to proći jer to nije bio prvi put da ju je istukla pa je mislila kako će i ovaj put proći. Tek nakon desetak dana otišla je kod svoje doktorice koja ju je uputila da ide u hitnu pomoć. Tamo su joj ljekari rekli da su joj pukla dva rebra. Zbog povreda, po kući nije mogla ništa raditi, ni suđe oprati, a nije mogla ni spavati od silnih bolova te joj je bilo vrlo teško.

Za to vrijeme, unuka je bila u stanu, uglavnom u svojoj sobi, gdje puši i pije. Rekla je da je dovodila svoje prijateljice, stvarala joj troškove telefona koje ona plaća te je stalno maltretirala. Kazala je i da je “nestašnu” unuku više puta prijavljivala policiji, a kada je zbog nasilja djevojka novčano kažnjena, da je ona to morala platiti jer bi je, u suprotnom, istukla. Starica je još rekla da novac drži u džepu i tako spava, te da joj unuka sve krade, piše Slobodna Dalmacija.

 

(Izvor: Fokus)

Tagovi
Objavljeno: Sat, 26/08/2017 - 11:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top