UPOZORENJE: Ne igrajte se doktora, nije sve "bir iladž"

lijekovi
U posljednje vrijeme primjećeno kako ljudi jedni drugima preporučuju korištenje čak i antibiotika bez liječničkog odobrenja

 

Kažu da na ovim prostorima svako dijete, čim se rodi, ima dva zanimanja-fudbalski selektor i doktor. I dok od ovog prvog ne može biti velike štete, "igranje" doktora može imati čak i tragične posljedice.

Uostalom, koliko puta ste čuli, a ponekad možda i sami dali savjet za korištenje nekog lijeka, po principiu: "Od Mehinog dajdžića tetićevom malom je ovo baš pomoglo".

Upravo zbog sve učestalijih pojava dijeljenja medicinskih savjeta, iz Kriznog štaba Bosanskopodrinjskog kantona-Goražde stanovnicima su uputili važno upozorenje.

- Pojavile su se na društvenim mrežama razne terapije lijekovima u borbi protiv Covid-19. Između ostalog, propisuju se napamet lijekovi među kojima i azitromicin koji, prema riječima liječnika, može imatio ozbiljna neželjena dejstva. Molim vas ne liječite se sami, niti na osnovu lijekova koji su propisani drugim osobama na osnovu njihovih dijagnoza. Čuvajte se!, napisala je Edita Velić, šefica Kriznog štaba BPK.