Home

Upravni odbor NK Čelik podnio kolektivnu ostavku

15 Jun

Upravni odbor NK Čelik podnio kolektivnu ostavku

Članovi Upravnog odbora Nogometnog kluba Čelik oglasili su se saopćenjem kojim obavještavaju javnost da su zbog niza problema podnijeli kolektivnu ostavku, a kao osnovni razlog navodi se nerealizirani "dogovor oko potpisivanja reprograma, te daljeg preciziranja odnosa između NK Čelik i Grada Zenice".

Ovaj Upravni odbor izabran je u januaru i pred sebe je postavio tri cilja - povratak navijača na stadion Bilino polje, opstanak u Premijer ligi i potpisivanje reprograma dugovanja prema Poreznoj upravi.

"Ovaj treći uslov smo smatrali najlakše ostvarivim, jer su potpise za njegovo ispunjavanje dali i gradonačelnik i predsjedavajuća Gradskog vijeća puno prije nego što je Upravni odbor dobio mandat. Prva dva cilja smo ispunili i na tome se zahvaljujemo igračima i stručnom štabu, NGG Za Čelik i, naravno, najboljim među nama, popularnim Robijašima. Treći, nažalost, nije ispunjen iz razloga što se u posljednje vrijeme mnogo priča o gašenju Nogometnog kluba Čelik i formiranju nekih kvazi-klubova, koji bi zauzeli njegovo mjesto", navodi se u saopćenju Kluba.

Dodaje se da se Upravni odbor NK Čelika Zenica zahvaljuje svim koji su bili podrška NK Čelik Zenica u proteklih pet mjeseci i poziva "gradonačelnik i predsjedavajući Gradskog vijeća da ispune svoja predizborna obećanja, te da pokažu Zenici i zeničkoj javnosti da je Čelik svetinja".

 

(Izvor: Klix.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top