fbpx Usaglašen program obilježavanja 16. juna - Dana branilaca Bihaća

Usaglašen program obilježavanja 16. juna - Dana branilaca Bihaća

Home

Usaglašen program obilježavanja 16. juna - Dana branilaca Bihaća


U sklopu obilježavanja „16. juna – Dana branilaca Bihaća„ i 25. godišnjice napada agresora na grad Bihać, Gradska uprava organizira svečanu akademiju i niz prigodnih aktivnosti kojima će se obilježiti ovaj značajan datum iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

Tim povodom održan je drugi radni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 16. juna – Dana branilaca Bihaća na kojem je usaglašen program obilježavanja.

Ove godine centralni događaj biti će svečana akademija koja će se održati 16. juna ( petak ) u 14:00 sati u Muzeju AVNOJ-a. Svečanoj akademiji prethoditi će polaganje cvijeća na mezarje Humci, katoličko groblje Žegar, te šehidska obilježja u Ružici i Vinci i mjestu pogibije Saliha Dizdarića.

Isti dan delegacija grada Bihaća i preživjeli učesnici odbrane grada Bihaća priključiti će se obilježavanju Dana MZ Golubić i godišnjici napada na ovu bihaćku mjesnu zajednicu.

Svečanoj akademiji prethoditi će u četvrtak 15. juna prijem preživjelih učesnika odbrane kod gradonačelnika Bihaća.

Detaljan program obilježavanja Dana branilaca Bihaća biti će uskoro objavljen uz poziv svim građanima da prisustvuju obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 07/06/2017 - 12:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top