Home

Usain Bolt još jednom potvrdio kraj karijere

27 Jun

Usain Bolt još jednom potvrdio kraj karijere

Jamajčanski atletičar Usain Bolt, koji će sutra nastupiti na atletskom mitingu Zlata tretra u Ostravi, još je jednom ponovio kako mu je ovo zadnja sezona.

"Miting u Ostravi je jedan od prvih mitinga koji je svake godine u mom kalendaru i sa zadovoljstvom mogu poručiti da ću 28. juna nastupiti u Ostravi, deveti i zadnji put u karijeri.

To je bio jedan od mojih prvih mitinga na kojeg sam pozvan kao profesionalac i zato ću se vratiti na njega i u svojoj zadnjoj sezoni u karijeri", kazao je Bolt. 

U Ostravi će Bolt nastupiti u utrci na 100 metara. Sprinter, koji je najavio da će se poslije Svjetskog prvenstva u Londonu u augustu povući, na svjetskim je prvenstvima osvojio jedanaest, a na olimpijskim igrama osam zlatnih medalja.

Bolt, koji će 21. augusta navršiti 31 godinu, kazao je da u Londonu na Svjetskom prvenstvu neće trčati na 200 metara.

Vlasnik je i svjetskog rekorda na 100 metara (9,58 sekunde iz 2009.), zatim na 200 metara (19,19 sekunde, također iz 2009.), a na Olimpijskim igrama 2012. je s vremenom 36,84 sekunde postavio svjetski rekord u štafeti na 4x100 metara zajedno s Yohanom Blakeom, Nestom Carterom i Michaelom Fraterom.

 

(Izvor: Klix.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top