USK: Prikupljanje novčane pomoći za Ajnu Ramakić

Home

USK: Prikupljanje novčane pomoći za Ajnu Ramakić


U petak 09.12.2011. godine u JU Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać održat će se manifestacija povodom obilježavanja Dana ljudskih prava.

Manifestacija će imati i humanitarni karakter tako što će Biblioteka  u saradnji sa porodicom Komić organizirati prodaju zbirke poezije Sezona snova autora Fadila Komića, a sav prihod prikupljan će biti uplaćen  za liječenja male Ajne Ramakić.
Fadil Komić je rođen 9. septembra 1972. godine u Bosanskoj Otoci. Početkom agresije na Bosnu i Herzegovinu uključuje se u 5. korpus, u njegovu 511. slavnu brdsku brigadu, kao bolničar u Sanitetskoj službi. Izvršavajući u najtežim vremenima u povijesti svoga naroda ovaj plemeniti i humani zadatak, položio je i ono čovjeku najdraže – život. Kupovinom ove knjige Vi donirate 10 KM za liječenje Ajne Ramakić.
Fadil nije ostvario svoje dječačke snove ali zato pozivamo Ajni da ostvari svoje.  

Knjiga će se prodavati 09.12.2011. godine na štandu ispred Kantonalnog tužilaštva USK-a od 9 časova.

Uporedo sa prodajom knjiga u Biblioteci će sa početkom u 10 časova biti upriličena priredba koju su pripremili učenici osnovnih škola,Gradskog vrtića, Muzičke škole, Pedagoškog fakulteta i porodice Komić  u sklopu koje će biti pročitani stihovi pjesama Fadila Komića iz zbirke poezije Sezona snova
 
Pozivamo sve građane da nam se pridruže u obilježavanju Dana ljudskih prava i humanitarnoj akciji za malu Ajnu Ramakić.

 mojusk.ba

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 12:51

Facebook komentari

Back to top