USK: Registracija vozila uskoro i bez izmirenih obaveza komunalnih usluga

Home

USK: Registracija vozila uskoro i bez izmirenih obaveza komunalnih usluga

U Bihaću je jučer zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Između ostalog razmatran je Prijedlog mišljenja o Inicijativi poslanika u Skupštini Unsko-sanskog kantona Damira Hodžića za izmjenu Zakona o komunalnim djelatnostima, a koja se odnosno izmjenu odredbe člana 36. predmetnog Zakona.

Predloženom inicijativom brisao bi se stav (3) člana 36. Zakona o komunalnim djelatnostirma kojim je je propisano: “Registracija svih vrsta vozila ne može se ostvariti kod Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova poslova Kantona bez prethodno izmirenih obaveza davaoca i korisnika komunalnih usluga“.

Iako je Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline bilo mišljenja da bi se ukidanje ove odredbe negativno odrazilo na kvalitet obavljanja pojedinih komunalnih djelatnosti premijer USK Husein Rošić i većina ministara u Vladi Kantona bili su stava da treba ići u izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima i ukinuti ovu odredbu koja građane uslovljava pri registracije jer, primijećeno je u praksi, da se ova odredba zloupotrebljava od strane komunalnih poduzeća.

– Veliko je nezadovoljstvo građana zbog ove odredbe jer se zna da komunalna poduzeća sredstva koja dobijaju po različitim osnovama ne upotrebljavaju za razvoj poduzeča nego za tekuću likvidnost, a ovo je svojevrsni namet na građane koji je na granici ustavnosti, kazao je premijer Rošić.

Ovaj materijal, odlučeno je, vraćen je na doradu s zaključkom da se pripreme izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima, među kojima i člana 36.

 

(Izvor: Vlada Usk)

Tagovi
Topic
Objavito: Pet, 06/23/2017 - 18:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top