USKORO U CAZINU: Festival sevdaha "Bajro Redžić 2017" (VIDEO)

Home

USKORO U CAZINU: Festival sevdaha "Bajro Redžić 2017" (VIDEO)


Kulturno-umjetničko društvo ,,Bajro Redžić” iz Polja, Cazin, ove godine organizira festival sevdaha pod nazivom “Bajro Redžić 2017″.

Podsjećamo, prošle godine je, u organizaciji istog KUD-a, održan Festival narodne muzike koji je okupio veliki broj posjetitelja, ljubitelja kako narodne muzike tako i sevdaha. Ove godine organizatori su odlučili da se na bini festivala ipak predstave samo pjevači sevdalinki, smatrajući da Krajini treba jedan ovakav događaj, u cilju očuvanja sevdaha, ali i održavanja uspomene na jednog od najvećih doajena sevdaha, rahmetli Bajru Redžića.

Festival će se održati 2. augusta 2017. godine na stadionu kod osnovne škole u Polju sa početkom u 21:00 sati. Gost festivala je Ferid Avdić, kao i mnogobrojna druga muzička imena uz pratnju orkestra "Bajro Redžić".

Cijena ulaznice je 7 KM.

Otvoren je konkurs za prijave za učešće na festivalu, a izvođači mogu da se prijave isključivo sa sevdalinkom. Više o konkursu možete pročitati OVDJE.

Festival nosi ime velikog čovjeka, muzičara, kompozitora, istinskog ljubitelja sevdalinke i pjesme svog zavičaja, rahmetli Bajre Redžića, koji je svojim postojanjem, radom i uspjehom zadužio Cazin, ali i cjelokupno muzičko stvaralaštvo.

Bajro Redžić nije bio samo muzičar, a harmonika nije bila samo njegov posao. Nikad nije zaboravljao Cazin i Cazin ne smije zaboraviti njega.

(M. Selimović/Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 04/07/2017 - 13:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top