Uspješna akcija PS Cazin: Rasvjetljeno više krivičnih djela "Teška krađa"

Uspješna akcija PS Cazin

Policijski službenici Policijske stanice Cazin, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela koja su se desila na području općine Cazin počinjenih u proteklom periodu, poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji, te došli do saznanja o licima koja su mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičnim djelima.

Dana 07.09.2018 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratio se B.M. (1984) koji je prijavio da su mu iz vozila otuđene 4 motorne pile i 1 hilt radna mašina, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH „Teška krađa“.

Dana 07.09.2018 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratio se C.E. (1964) koji je prijavio da su mu iz vozila otuđene radne mašine- hilt mašina, fleksarica i bor mašina, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH „Teška krađa“.

Dana 12.09.2018 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratila se B.M. (1962) koja je prijavila da joj je otuđeno putničko motorno vozilo Mitsubishi Colt parkirano u dvorištu porodične kuće, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 291. KZ F BiH „Oduzimanje tuđe pokretnine“.

Dana 12.09.2018 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratio se B.I. (1967) koji je prijavio da su dva NN lica pokušala otuđiti njegovo putničko motorno vozilo VW Golf parkirano u dvorištu porodične kuće, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 286 KZ F BiH „Krađa„ a u vezi člana 28 „Pokušaj“.

Dana 12.09.2018.godine, Policijskoj stanici Cazin, obratila se K.Š. (1975) koja je prijavila da joj je iz putničkog motornog vozila otuđena ženska torba sa ličnim dokumentima i određenim novčanim iznosom, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH „Teška krađa“.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja, da su počinioci ovih krivičnih djela lica: B.A. rođen 1986. godine iz Cazina gdje je i nastanjen i lice A.M. rođen 1990. godine iz Zenice a nastanjen u Bihaću.

"Lice B.A. lišen je slobode na području općine Ključ, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada od strane istražitelja OKP PS Cazin koji je priznao izvršenje krivičnih djela. Utvrđeno je da se lice A.M. nalazi na području Zenice, gdje su pripadnici MUP-a ZE-DO Kantona, istog lišili slobode na zahtjev PS Cazin, te na osnovu naredbe Suda izvršili pretres prostorija koje koristi navedeno lice i tom prilikom pronašli i izuzeli veći dio otuđenih predmeta iz navedenih krivičnih djela kao i putničko motorno vozila Mitsubishi Colt", saopćeno je iz MUP-a USK-a.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili gore navedena krivična djela, nad licima B.A.(1986) i A.M (1990) zavedena je kriminalistička obrada te će protiv istih biti dostavljeni Izvještaji o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu USK-a.