Uspješni bračni par, svršenici cazinske medrese u posjeti muftiji bihaćkom

.
Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Enesa i Kanitu Dedić, nekadašnje učenike medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" iz Cazina, a sada uspješne članove našeg društva.

Ova posjeta je došla u vrijeme kada medresa u Cazinu realizira dane otvorenih vrata i vrši prezentaciju svojih kapaciteta i mogućnosti učenicima i nastavnicima osnovnih škola iz svih gradova Unsko-sanskog kantona. 

 

"Mr. Enes se danas brine o kvaliteti i standardima na Univerzitetu u Bihaću, a njegova supruga dr. Kanita je jedna od najboljih mikrobiologa u našoj domovini. Oni su svršenici medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" i jedan su od brojnih primjera učenika i svršenika ove škole koji danas uživaju veliko poštovanje i ugled u našem društvu. 

 

Razgovarali smo o medresi, o njihovim zanimanjima, o visokom obrazovanju, o pandemiji i posebno mi je drago što ove godine planiraju obaviti hadž." - istakao je muftija Kudić.

 

Mr. Enes Dedić radi kao stručni saradnik za osiguranje kvaliteta u Rektoratu Univerziteta u Bihaću, a dr. Kanita je mikrobiolog, koja je donedavno radila u KB "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, a sada je vlasnica privatne ustanove Zavod za laboratorijsku dijagnostiku "Dr. Dedić" u Bihaću. 

 

"Imali smo veoma ugodan razgovor sa našim cijenjenim muftijom. Prisjetili smo se vlastitih iskustava boravka u medresi, a isto tako o iskustvima nas kao roditelja i naša saradnja sa medresom u tom svojstvu. Predstavili smo muftiji problematiku u obrazovanju i zdravstvu, te smatramo da i naši vjerski autoriteti trebaju imati tačne informacije o onome što se događa u ova dva veoma važna resora; obrazovanju i zdravstvu. 

 

Ovim putem smo se stavili na raspolaganje cijenjenom muftiji i od njega lično saslušali nekoliko važnih savjeta kada je u pitanju odlazak na hadž, što će nam, ako Bog da, biti od velikog značaja." - istakao je mr. Enes Dedić.