Utopio majku u bunaru zbog svađe oko nasljedstva

Jedinica za ubistva utvrdila je nakon prikupljanja i analize dokaznog materijala da su modrice na glavi preminule žene najvjerovatnije nastale nakon povređivanja

Muškarac (55) iz njemačkog grada Neuenkirchena uhapšen je pod optužbom da je svoju 79-godišnju majku utopio u bunaru.

“Ulrich F. optužen je da je u kasnovečernjim satima na dan 25. juna 2019. svoju majku Else ljestvama spustio u bunar i ostavio je da se utopi u vodi dubine dva metra”, stoji u izjavi tužitelja Martina Botzenhardta, koju prenosi Bild.

Smrt uslijed utapanja potvrdila je obdukcija koju je 27. juna proveo Institut za pravnu medicinu Sveučilišta u Münsteru. Policija je već tada privela Ulricha F. pod sumnjom da je počinio ubistvo, da bi ga ubrzo pustila na slobodu u nedostatku dokaza.

Jedinica za ubistva utvrdila je nakon prikupljanja i analize dokaznog materijala da su modrice na glavi preminule žene najvjerovatnije nastale nakon povređivanja koje se dogodilo izvan bunara”, dodao je tužitelj. Ulrich F. je nakon toga svoju bespomoćnu majku vjerovatno ubio u bunaru.

Prema informacijama objavljenima od strane policije razlog zbog kojega je Ulrich F. ubio svoju majku bila je svađa oko porodičnog nasljedstva, prenosi Fokus.

Else F. imala je namjeru veliku dio svog privatnog vlasništva ostaviti u nasljedstvo što se nije uklapalo u planove njenog sina koji ga je htio iskoristiti za vlastite potrebe”, izjavio je voditelj Jedinice za ubojstva Joachim Poll. “Ubistvom svoje majke Ulrich F. nastojao je popraviti finansijsku situaciju u kojoj se nalazio”, dodao je.