Uz pomoć SIPA-e njemačka policija riješila ubistvo nakon 27 godina

Home

Uz pomoć SIPA-e njemačka policija riješila ubistvo nakon 27 godina


Preduzimajući mjere i radnje na dokumentiranju krivičnih djela koja se istražuju u okviru predmeta kodnog naziva „Lutka“, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ustupila je policijskim organima SR Njemačke podatke o identitetu osobe koja je počinilo krivično djelo ubistvo.

Navedeno krivično djelo počinjeno je 1990. godine na području Njemačke. Nakon izvršenih provjera u Njemačkoj, potvrđen je identitet počinioca krivičnog djela i rasvijetljeno ubistvo počinjeno prije 27 godina. Navedena osoba bila je predmet rada SIPA-e u okviru predmeta „Lutka“.

SIPA je protiv pomenute osobe podnijela Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu zbog krivičnih djela počinjenih na području BiH.

Istražni tim SIPA-e kodnog naziva „Lutka“ aktivno nastavlja rad s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubistava, razbojništava, iznuda i drugih teških krivičnih djela, te se u narednom periodu očekuju novi rezultati. Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj saradnji u najsloženijim predmetima.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 15/08/2017 - 13:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top