Užas na autoputu kod Leskovca: Makedonski autobus sletio s kolovoza, najmanje troje mrtvih

Makedonski autobus, koji se kretao iz pravca Skoplja ka Beogradu, sletio je noćas s kolovoza kod Brestovca, na ulazu u Leskovac.

Na licu mjesta zatečeno je troje mrtvih putnika, ali tačan broj stradalih znat će se tek kada bude vozilo, koje se prevrnulo na bok, bude podignuto. 

Zbog velikog broja povrijeđenih u pomoć leskovačkim kolegama priskočila je niška Hitna pomoć, koja je na mjesto tragedije uputila pet svojih ekipa.

Povrijeđeno je 30 osoba, od kojih je 24 smješteno u Urgentni centar, a petoro na odjeljenje.

Kako srbijanski Telegraf saznaje, u Urgentni centar u Nišu je oko 3.30 sati stiglo četvero makedonskih državljana s povredama i znacima izrazite hipotermije.

- Dvije žene S. T. i I. J. zadobile su teže povrede, prva ima prijelom preponskih kostiju, a druga težu povredu kičme, s ozbiljnom ozljedom grudnog koša. Teže je povrijeđen i muškarac R. D., kojem je, također, ozlijeđen grudni koš. Lakše povrede ima T. T., kojem je nagnječeno tijelo. Njima je urađena dijagnostika i zbrinuti su u reanimaciji Urgentnog centra, a nakon toga raspoređeni i upućeni u Kliniku za anesteziju KC Niš - rekao je za Telegraf.rs šef dežurne ekipe Bojan Marjanović.

Uzroci nesreće se utvrđuju, ali postoji sumnja da se vozač makedonskog autobusa koji je, prema nezvaničnim informacijama, saobraćao na relaciji Štip – Beč, uspavao.