Užas u Hrvatskoj: Muškarac napastvovao tinejdžera

sa
U cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, u više navrata, mimo njegove volje, otvorenim dlanom prelazio po lijevoj nozi mladića, navodi se u presudi

Počinilac je te noći u automobilu vozio mladića iz ugostiteljskog objekta

FOTO: ILUSTRACIJA / TWITTER

Muškarac (41) s varaždinskog područja proglašen je krivim i osuđen jer je počinio bludne radnje prema mladiću (17) koji je bio na praksi u ugostiteljskom objektu. Prema nepravomoćnoj presudi, sve se dogodilo u novembru 2021. godine između 21 i 21:45 na varaždinskom području.

Počinilac je te noći u automobilu vozio mladića iz ugostiteljskog objekta uz kanal rijeke Drave. Prema optužnici, obećao mu je posao kod prijatelja u restoranu pa je mladić odlučio sjesti s njim u automobil, prenosi Danica.

 

Ugroženost i strah

- U cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, u više navrata, mimo njegove volje, otvorenim dlanom prelazio po lijevoj nozi mladića, od koljena prema gore, s time da je mladić, svaki puta kad bi on dlanom došao do njegovog spolovila, maknuo njegovu ruku te mu govorio neka to ne radi i neka ga pusti. Kad je zaustavio vozilo, 41-godišnjak je pitao da li se mogu malo podružiti, odnosno malo maziti, što je sve kod mladića izazvalo osjećaj poniženosti, ugroženosti i straha, radi čega je iskočio iz vozila i pobjegao, navodi se u presudi koja je donesena ovih dana.

Naime, počinilac je tokom  istrage i na suđenju sve opovrgnuo tvrdeći kako uopće nije bio s mladićem te noći. Međutim, teretila su ga svjedočenja žrtve, njegovih roditelja, gostiju restorana te konobarica.

 

Bio na praksi

Mladić je ispričao kako je te noći bio na praksi u restoranu, a Dadu poznaje jer mu je komšija i živi oko 150 metara od njegove kuće. Kaže kako je sjeo s njim u automobil jer mu je obećao srediti posao u restoranu u gradu, gdje bi mu se praksa plaćala. Nakon neugodnih scena mladić je pobjegao iz automobila, ali muškarac ga je sve vrijeme pratio tražeći da se vrati unutra i govoreći da će ga odvesti kući.

- Rekao sam mu da ću se baciti u kanal s mosta ako ne ode. Potom sam se zatrčao do mosta i primio se te se proderao još jedanput. Tek tad se odvezao dalje - svjedočio je mladić.

Potom se vratio u lokal i sve ispričao konobaricama, a kasnije i roditeljima po povratku kući, koji su odmah nazvali policiju. 

Muškarac je osuđen na šest mjeseci uslovnog zatvora i mora platiti 2.000 kuna troškova krivičnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti, piše Danica