UZNEMIRUJUĆE: Iz pitona izvukli mrtvu ženu (VIDEO)

Upozoravamo da je sadržaj veoma uznemirujući!!!

Vijest o ženi koju je u Indoneziji ubio i progutao piton dugačak sedam metara prenijeli su svi svjetski mediji. Ovakvi su incidenti prilično rijetki, a ovo je drugi put ove godine da je piton napao i pojeo čovjeka.

Wa Tiba (54) s otoka Muna u provinciji Sulawesi nestala je prošloga četvrtka. Otišla je u vrt i više se nikad nije vratila. Komšije su je organizovale masovnu potragu, pa su dan kasnije pronađene njezine sandale i mačeta. Na trideset metara udaljenosti, ležao je golemi piton napuhnutog trbuha.

– Mještanima je palo na pamet da je nesretnu ženu možda pojeo piton, pa su ga ubili i iznijeli iz vrta. Rasporili su zmiju i u trbuhu pronašli žrtvu – izjavio je šef lokalne policije za AFP.

Na društvenim mrežama pojavile su se jezive snimke na kojima se vidi kako lokalci pred okupljenim mnoštvom vade očuvani leš žene iz utrobe rasporene zmije. Vjeruje da se je riječ o mrežastom pitonu, koji lovi tako da se pritaji, omota oko žrtve i stišće je dok plijen ne umre od gušenja ili srčanog zastoja.

Pitoni svoju žrtvu gutaju čitavu, jer im se fleksibilni ligamenti čeljusti mogu dovoljno raširiti za gutanje velikog plijena.