fbpx (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Zlostvaljala dijete pred komšijama: Policija je jedva smirila

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Zlostvaljala dijete pred komšijama: Policija je jedva smirila

Home

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Zlostvaljala dijete pred komšijama: Policija je jedva smirila


Hoćeš da te ubijem, majku ti je***! Sad ću te pod auto bacit p*** ti m******, vrištala je sinoć 24-godišnjakinja dok je čupala dijete u okolini Zagreba.

 

Prijetnje i krikovi privukli su komšije koji su brzo reagovali. Jedna od stanarki odmah je izašla na balkon i vikanjem pokušala spriječiti daljnje maltretiranje. To joj nije uspjelo i pozvala je policiju.

Ona se počela derati da je to dijete Turčin i da se oni tako odgajaju – rekla nam je zgrožena čitateljica.

Policija je brzo došla do nje i kad im je opisala o kome se radi, kaže da su policajci odmah prepoznali djevojku. Neslužbeno doznajemo kako su zbog nje i prije morali intervenirati. Otišli su do njezina stana, ali nije bila ondje. Počeli su je tražiti po cijelom naselju, a kad su je pronašli, pokušala im je pobjeći.

– Kad su je napokon našli počela je drama. Iščupala je dijete iz tricikla i počela bježati. Policajci su je stigli i pokušali joj uzeti dijete iz naručja, ali nisu uspjeli. Pozvali su pojačanje i kombijem su došla još tri policajca – prepričala je svjedokinja.

Devojčica je cijelo vrijeme plakala i bila je prestrašena i u šoku. Vika i galama privukla je i ostale stanare te je ubrzo ulica bila puna ljudi. Kako su rekli, ženu su prijavljivali više puta, ali situacija je ostala jednaka.

Prema prvim informacijama nasilnu djevojku su nakon privođenja smjestili u psihijatrijsku bolnicu. Djevojčica je trenutno na sigurnom kod člana porodice.

Stanari naselja prozvali su institucije i podsjetili na slučaj nedavnog ubistva dječaka u Puli.

Zašto institucije ne rade svoj posao. Kome će oni odgovarati i dokad će malena djeca ispastati zbog našeg sistema? – ogorčeni su građani.

Ministrica za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić krajem prošlog mjeseca priznala je propuste i odgovornost Centara za socijalnu skrb. Poslala je inspekcije i dodala je kako će napraviti sve da se spriječe slučajevi zlostavljanja, maltretiranja i ubistva.

– Na centrima za socijalni rad su veliki tereti, pravna zaštita je komplikovana. Centri za socijalnu skrb kao i Ministarstvo preuzet će svoj dio odgovornosti, međutim kao i u svakoj životnoj situaciju nisu za ovakve oblike ponašanja isključivo odgovorni centri. Važna je odgovornost svih resora. Naša odgovornost je u tome što smo uočili i priznali – rekla je Murganić na konferenciji za novinare.

 

(Izvor: 24sata.hr)

Tagovi
Objavio: Wed, 07/06/2017 - 20:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top