V. Kladuša: Dva krivična djela, dvije saobraćajne nezgode i prekid u isporuci el. energije

v.kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 12:00h u trafopodručjima: Križ 1 i 2, Trnovi 2, 3, 4 i 5. Na ostalom području elektronapajanje je stabilno.

Vodosnabdijevanje je uredno, obavještavaju iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se javilo 28 pacijenata. Dežurni su bili doktori Kenan Dautović i Samra Alibegić. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Okanovića, nije imala poziva za izlazak na teren.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva krivična djela i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavan.

Promocija knjige „Skrivena od vremena“ autora Vedisa Pajazetovića biće održana danas u OŠ „25. novembar“ s početkom u 19:00h. Autor knjige je Vedis Pajazetović, a promotorica na ovom događaju biće Fikreta Muslić.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 02. septembar:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Dodatno, magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Skrećemo pažnju i na sitne odrone kamenja ili zemlje na kolovoz. S obzirom da je vikend pred nama, tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u popodnevnim satima na izlazima iz većih gradskih zona. Vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

Tokom prijepodneva u Bosni i Hercegovini izgledne su lose biometeorološke prilike. Usljed oblačnog vremena i kiše mnogi će osjećati tegobe u vidu glavobolje i lošijeg raspoloženja. Prognozirano razvedravanje i prestanak padavina u poslijepodnevnim satima uslovit će i bolje biometeorološke uslove.