Varljivo proljetno sunce: Oblaci nam stižu vrlo brzo

Proljece

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4 stepena.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

Vrijeme za vikend

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19.

U nedjelju u Bosni više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 steoeni.

  • U nedjelju oblačno - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    U nedjelju oblačnoFOTO: AVAZ

Biomteorološka prognoza

Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. U jutarnjim satima poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, obzirom da će biti prohladno. 

Opšta slika će se, sa porastom temperatura, dodatno poboljšati u drugom dijelu dana.