Vasković: Dodik kupio stan snahi Ivani vrijedan 832.650 KM

Milorad Dodik kupio je stan snahi Ivani vrijedan 427.000 eura. Kada to preračunate u konvertibilne marke, cijena iznosi 832.650 KM, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Stan se nalazi u elitnom naselju “Trešnjin cvet” na Novom Beogradu i ima 122 m2.

Prema podacima, nema zabilježbe hipoteke, što znači da je stan plaćen kešom, do poslednjeg centa.

Sada se postavlja pitanje na koji način je Dodik zaradio toliki novac, kako ga je iznio iz BiH/Republike Srpske 427.000 eura da bi snahi Ivani kupio ovaj stan, odnosno da li ima i kakve poslove u Srbiji, razvijene do mjere da može sebi priuštiti jednu ovakvu nekretninu?!

To je, svakako, pitanje za istražne organe, jer nije nerealno da ovdje na djelu imamo pranje novca i nelegalno prenošenje gotovo pola miliona eura iz jedne zemlje u drugu.

Uz to, prema mojim informacijama, piše Vasković, Dodik je u istom objektu kupio još jedan stan ove veličine i cijene, pa je tako na dvije nekretnine “skrcao” gotovo milion eura, preciznije 954.000 eura ili 1.860.300 KM.

Međutim, taj drugi stan nije još uvijek uknjižen; Proces knjiženja je u toku i čim se to desi objaviću podatke i o drugoj vrijednoj nekretnini.

Novi Beograd je baza IT sektora, sjedišta poslovnih banaka, osiguravajućih kuća i stranih kompanija, luksuznih hotela, tržnih centara, tako da uopšte ne čudi što se Dodik odlučio za kupovinu stanova u ovom dijelu glavnog grada Srbije. Posebno ako se imaju u vidu sve razvijeniji poslovi u IT sektoru u Republici Srpskoj, kojim dominira njegov sin Igor. Nerijetko i uz pomoć video zapisa koje posjeduje policija o određenim direktorima, kojima su “neophodne” preskupe IT usluge.

Ti video zapisi trebali bi se koristiti u istragama, ali ima prečih stvari.

Da podsjetim, Dodik već posjeduje vilu na Dedinju, koju je kupio malverzacijama preko “Pavlović banke”, platio je 850.000 eura, vođen je i proces u Tužilaštvu BiH, ali je sve palo u vodu zbog korumpiranosti pravosudnih institucija.

Krajem maja prošle godine, Dodik je u BiH/RS unio 200.000 eura u kešu. Tada je rekao da je prodao dva stana u Beogradu i da novac unosi sasvim legalno, piše Vasković.