Vatrogasna jedinica Cazin zabilježila četiri intervencije u protekla 24 sata

GRAD CAZIN
CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 95,00 cm. Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata nije imala intervencije. Bez remećenja javnog reda i mira. Bez saobraćajnih nezgoda. Vatrogasci su imali četiri intervencije u 11:11-13:20 Rudnička cesta – Mešići, požar stareži; 15:28-16:20 Ćoralići, požar stareži; 19:15-21:12 Memića brdo, Stijena, požar na njivi; 20:45-00:10 Gornja Lučka, Bajramovići, požar šume i niskog raslinja;

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 66 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta. Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima. (JKP VODOVOD)

Elektrosnabdjevanje-Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin. Komunalne usluge-Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a:

Stanje na cestama 13.03.2020. u 06:30 sati:

Zbog spriječavanja širenja koronavirusa na svim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, zbog čega su tokom dana moguća duža zadržavanja. Trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, a svi međunarodni granični prelazi sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji. Na GP Brčko- Gunja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila, dok je GP Deleuša-Vraćenovići zbog radova zatvoren za saobraćaj. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.