Vatrogasna jedinica i PS Cazin po četiri intervencije- razna dešavanja u protekla 24 sata

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 21°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: tri remećenja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Tako je na Trgu Zlatnih ljiljana došlo do paljenja vatre u užem urbanom području (prema Gradskoj odluci) te konzumacije alkohola na javnom mjestu – ulici. Paljenje vatre na otvorenom u naseljenom mjestu iza 13:00 sati zabilježeno je i na Klisi, dok je u Glogovcu došlo do svađe, vike, drskog i naročito drskog ponašanja od strane dva lica. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u Liskovcu došlo je do sudara 2 m/v, prilikom kojeg niko nije povrijeđen.
 
Vatrogasna jedinica je intervenisala također četiri puta: gasili su požar suhe trave u Šturlićkoj Platnici i u Liskovcu, kao i požar ukrasne stelje na javnoj površini na Trgu Zlatnih ljiljana te pokošene trave na Ćupriji.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, iz JKP Vodovod obavještavaju korisnike koji se vodom snabdijevaju sa izvorišta Ljubijankići da je došlo do jačeg zamućenja vode, te da voda nije sigurna za upotrebu niti nakon prokuhavanja. Zbog ekstremno visokih temperatura koje se dešavaju u ovom periodu došlo je do velikog povećanja potrošnje vode, što je dovelo do poteškoća u funkcioniranju vodovodnog sistema. Iz JKP Vodovod apeliraju na korisnike koji trenutno nemaju problema sa vodosnabdjevanjem da vodu koriste racionalno, samo za osnovne potrebe, jer u suprotnom dovode do toga da veliki broj korisnika uopšte nema vodu ili je ima samo u kasnim noćnim satima.
 
Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije dana 30.06.2021. godine za trafopodručja Gnjilavac i Japića brdo.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.