V.d. glavna tužiteljica Tužilaštva BiH sastala se sa novoimenovanim šefom misije OSCE-a u BiH

Home

V.d. glavna tužiteljica Tužilaštva BiH sastala se sa novoimenovanim šefom misije OSCE-a u BiH


V.d. glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, sastala se i razgovarala sa šefom Misije OSCE-a u BiH, Brusom Bertonom (Bruceom G. Bertonom), koji je danas posjetio Tužilaštvo BiH.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj i budućoj saradnji Misije OSCE-a u BiH i Tužilaštva BiH. V.d. glavna tužiteljica Tadić upoznala je ambasadora Bertona sa dosadašnjim radom i ostvarenim rezultatima Tužilaštva BiH, u procesuiranju kaznenih djela ratnih zločina, organiziranog kriminala, terorizma i drugih kaznenih djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH.

S obzirom na to da je Misija OSCE-a uključena u aktivnosti koje se tiču jačanja vladavine prava u BiH, v.d. glavna tužiteljica zahvalila se na provedenim aktivnostima i pruženoj pomoći Tužiilaštvu BiH u jačanju vladavine prava, te istakla da vjeruje da će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti.

Tužitlaštvo BiH, od svog osnivanja, 2003. godine, ima dobru i intenzivnu suradnju sa Misijom OSCE-a u BiH u procesu jačanja vladavine prava i reforme pravosuđa..

 

(Izvor:Avaz.ba)
 

Objavio: Pon, 11/09/2017 - 13:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top