Već 14 godina ne propušta sahrane u gradu, a razlog je bizaran

Home

Već 14 godina ne propušta sahrane u gradu, a razlog je bizaran

Tereza Dojl (65) iz Engleske je poznata po tome što dolazi na svaku sahranu u gradu Slau i to iz veoma bizarnog razloga, da bi se najela i napila.

Tereza nije propustila nijednu sahranu za posljednjih 14 godina, a nakon što porodici izjavi saučešće i isprati pokojnika, Tereza “pređe” na hranu i piće koju porodica donese.

- Tereza svaki put ide na sahranu biciklom. Od kuće krene obučena u normalnu odjeću, a potom ispred groblja obuče crninu i krene po kapelama - tvrde njene komšije.

Iako su Terezu razotkrili, starica ne mari za to, već se uredno pojavljuje na svakoj sahrani. Margaret Vajthed, koja je nedavno sahranila kćerku rekla je da je ostala u šoku kada je vidjela da se nepoznata žena muva među ožalošćenima na sahrani.

Ona kaže da se Tereza čak raspričala sa njom tokom izjavljivanja saučešća.  Margareti je rekla da je radila sa njenom pokojnom kćerkom kao konobarica, što je ovoj bilo čudno, jer njena kćerka nikad nije konobarisala. - Nakon sahrane je jela kao da sutra ne postoji.

Na kraju je i napunila jednu kesu hranom, sjela na bicikl i otišla - priča Margaret. Starica se brani i kaže da je njen posao da ode na svaku sahranu. Međutim, pojedinci tvrde da je sa jedne sahrane otišla zgranuta i razočarana, jer porodica nije donijela ni jelo ni piće..
 

(Izvor: Avaz)

Objavito: Sat, 09/30/2017 - 12:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top