fbpx Kino on tour: Večeras u Kulturnom centru Cazin film 'The Cut'

Kino on tour: Večeras u Kulturnom centru Cazin film 'The Cut'

Home

Kino on tour: Večeras u Kulturnom centru Cazin film 'The Cut'

The Cut
Svim ljubiteljima sedme umjetnosti, kvalitetnih filmskih ostvarenja, najavljujemo sedmicu njemačkog filma u Kulturom centru Cazin, koja je započela u ponedjeljak, 11. marta.

Ova Ustanova je u saradnji sa Goethe-Institutom pripremila izvanredan filmski događaj kao uvertiru u mnoga kulturna dešavanja za ovu godinu. Na listi filmova nalazi se pet (5) odabranih naslova: bavarska komedija „Ko prije umre, duže je mrtav“, film o odrastanju „Crazy“, drama o golom preživljavanju „The Cut“, ratna melodrama „Most na Ibru/ Najljepša je zemlja moja“ i priča o životu Romy Schneider „3 dana u Quiberonu“.

Večeras, 13. marta, družimo se u Kulturnom centru uz film "The Cut" sa početkom u 19:00 sati.

Ulaz je slobodan.

Sadržaj filma

1915: u gradu Mardin kovač Nazaret Manogian živi sa svojom suprugom i kćerkama blizankama zadovoljan život, prije nego što ga uhapsi turska policija – kao i ostale kršćane armenskog porijekla. Odvojen od svoje porodice mora kao prisilni radnik da rinta u pustinji. Preživljava strijeljanje i bježi. Dezerteri mu pomažu dalje. Utočište i posao nalazi u Aleppu gdje dočekuje kraj Prvog svjetskog rata. Nazaret saznaje da su mu kćerke preživjele turski genocid nad Armenima. Potraga za njima oca vodi u Libiju, Kubu i u SAD. Sa The Cut Fatih Akin uspijeva da napravi jedan veliki, ali i sporni ep.

Režija: Fatih Akin

Trajanje: 135 minuta

Topic
Objavio: Wed, 13/03/2019 - 12:53

Povezane vijesti

Back to top