Veći broj pacijenata imalo hitnu intervenciju hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 34 pacijenta. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić i Ajla Husić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice i Vatrogasne jedinice bilježe nešto mirniji period.

Ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

od 09:30 do 10:30 sati trafopodručje Mrcelji 1

od 11:30 do 12:30 sati trafopodručje Ravnice iz Bužima

od 14:00 do 15:00 sati trafopodručje Šumatac 2

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Snijeg pada na pojedinim dionicama, kao i u našem gradu, stoga dodatni oprez u saobraćaju. Na GP Izačić, zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Danas oblačno vrijeme sa susnježicom ili slabim snijegom. U nizinama može padati i kiša. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C.

Tmurno vrijeme, uz padavine i niže temperature u odnosu na protekli dan, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed porasta sadržaja vlage u zraku i preovladavajućeg sjevernog strujanja, osjet hladnoće biće izraženiji. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.