Velika akcija MUP-a na području USK zbog kriminala kod polaganja vozačkih ispita

Home

Velika akcija MUP-a na području USK zbog kriminala kod polaganja vozačkih ispita


Na području Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe i Velike Kladuše pripadnici MUP-a USK sprovode nastavak akcije kodnog naziva "Vozač" u okviru koje se vrše pretresi na nekoliko lokacija.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona po naredbi kantonalnogTužilaštva pretresaju nekoliko lokacija u ova četiri grada i rade na dokumentiranju krivičnih djela koja se tiču ovjere neistinitog sadržaja i moguće utaje poreza vezanih za polaganje vozačkih ispita, potvrdila je za Radiosarajevo.baglasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

Prema nezvaničnim informacijama, pretres se vrši i u privatnoj poliklinici Medica zbog postojanja osnove sumnje o izdavanju lažnih ljekarskih uvjerenja.

Galić je za naš portal kazala kako se sve aktivnosti sprovode u okviru ove akcije.

Više detalja o ovoj akciji će biti poznato nakon što akcija koja je započeta rano jutros bude završena.

Podsjećamo, u aprilu prošle godine Specijalna jedinica ovog MUP-a uhapsila je Nermina Ćoralića, koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita, zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj ili ovlasti.

U tadašnjoj akciji policije uhapšena su i tri člana Komisije koja su optužena da su sudjelovali u nezakonitom izdavanju vozačkih dozvola prema već određenoj cijeni, te su tako pribavili određenu imovinsku korist. 

Također, početkom januara tri osobe su uhapšene jer su od kandidata koji su polagali vozački ispit primili mito ili druge oblike koristi.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 20/06/2017 - 13:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top