Velika Kladuša: 90 pacijenata u Hitnoj službi - zapalila se njiva u Šumatcu

v.kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Povećan je broj pacijenata koji su u proteklom periodu potražili zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Tako se javilo 90 pacijenata, a dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Arnela Čokić.

Službenici Policijske stanice evidentirali su dva krivična djela, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je zabilježena samo materijalna šteta.

Kako informiše dežurni Grahović, vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana imali jednu intervenciju u Šumatcu, gdje je došlo do zapaljenja njive. Intervencija je trajala od 16:48 do 18:07h.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 08:00 do 15:00h trafopodručje: Tuk 1 i Medika Organika. U ostalim područjima, nema problema u isporuci električne energije.

„ViK-a“ informišu da je sve u redu sa isporukom pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 Kladuško ljeto 2022“ u novoj sedmici donosi i nove muzičko – zabavne i animacijske sadržaje. Večeras u Parku omladinske radne brigade „ 7 sekretara SKOJ –a“ očekuje nas nastup Don Al Deena i DJ Gipsya. Uživajte u dobroj muzici i ponudi velikokladuških ugostitelja!

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta, a zbog naročito visokih temperatura koje se bilježe ovih dana, vozačima iz BIHAMK-a savjetuju da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Hum, Deleuša, Zupci, Izačić  i Maljevac-Velika Kladuša. I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviše dnevne temperature od 34 do 39 stepeni.

Natprosječno visoke temperature, uz stalni priliv toplijeg zraka, osjetljivim osobama će praviti probleme velikim dijelom dana. Neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, maksimalno reducirati boravak na otvorenom i postupati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi. Moguće su meteopatske reakcije u vidu iscrpljenosti, dekoncentracije, nervoze. Manjak svježine u noći, izraženiji u Hercegovini i na sjeveru zemlje, dodatno će usložnjavati opću sliku.