Velika Kladuša - burno protekla 24 sata

čmk

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 51 pacijenta. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Aida Dedić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su dvoje pacijenata.

– Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h zabilježila je dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i 4 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

– Velikokladuški vatrogasci imali su dvije intervencije. Kako informiše dežurni Subašić, u jednoj se radilo o uklanjanju zmije na Dubravama u jutarnjim satima, dok su u poslijepodnevnim satima intervenisali u čišćenju kolovoza nakon saobraćajne nezgode u Polju.

– Ovog jutra, bez problema u isporuci električne energije.

– Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Na svim dionicama iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

– USR „Štuka“ Velika Kladuša danas od 08:00h na jezeru Retencija u Drmaljevu organizuje Takmičenje u disciplini feeder/ribolov na dnu. Iz USR „Štuka“ pozivaju sve članove, prijatelje kluba i građane da im se pridruže u ovom jedinstvenom događaju.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne na zapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu i sjeveru zemlje do 30 °C.

– Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na prvi dan vikenda, pretežno zbog djelimično stabilnijeg vremena. Opća slika će biti lošija na jugu i jugozapadu zemlje, gdje bi poslijepodnevni pljuskovi mogli kvariti ugođaj. Kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe zbog pojačanog osjeta sparine, stoga je u drugom dijelu dana poželjno umanjiti aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od sunčevog zračenja, naročito na planinama i izletištima.

– Međunarodni dan porodice, 15. maj, obilježava se širom svijeta od 1994. godine, kad je proglašen Svjetskim danom porodice od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Na taj način istaknuta je važnost porodice kao osnovne društvene zajednice.