Velika Kladuša: Intervencija vatrogasaca trajala skoro četiri sata

v.kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Vatrogasna jedinica bilježi jedan izlazak na teren u protekla 24h. Intervencija se odnosila na gašenje zapaljenog starog stabla u Todorovu. Prema riječima dežurnog Grahovića, intervencija je trajala od 23.00h do 02.50h.

Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice Velika Kladuša, odnosno, nema prijavljenih krivičnih djela, javni red i mir nije narušavan a i saobraćaj se odvijao bez zastoja.

54 pacijenta su zatražila pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a pet ih je upućeno na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Aida Dedić i Amra Zulić.

Elektronapajanje je stabilno. Za danas nema najavljenih prekida u isporuci električne energije.

Vodosnabdijevanje je uredno. Prema planu teku odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće, obavještavaju iz nadležnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Komunalije“.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, pa vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Skrećemo pažnju i na sitne odrone kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova u tri termina će doći do obustave saobraćaja: od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog završnih radova na asfaltiranju, danas i sutra u vremenu od 08 do 17 sati, doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Krupac-Igman (od granice entiteta do skretanja za Dejčiće). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Krupac-Trnovo-Pendičići-Dejčići-Igman.

Vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana, što poslije podne može usloviti lokalne pljuskove. U večernjim satima na području Krajine očekuju se jači pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočni, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 34 °C.

Nastavlja se period relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika, uslovljen nestabilnim vremenom i čestim pljuskovima. Ljudi osjetljivi na vremenske promjene tokom dana mogu biti lošije raspoloženi i osjećati manjak energije. Prema kraju dana, nepovoljni uticaj vremena će slabiti.