Velika Kladuša: Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode- jedno lice lakše povrijeđeno

asd
U proteklom periodu u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša javilo se ukupno 40 pacijenata, dok su dežurni doktori Kasim Selman i Ševal Mešanović na dalje liječenje u KB Bihać uputili troje pacijenata.

Covid ambulanta imala je 28 pacijenata, a na dalje liječenje upućen je jedan pacijent.

– Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je jedno krivično djelo, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

– Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Prema jutros dostupnim informacijama, sve je u redu sa isporukom pitke vode i električne energije, dok se odvoz smeća i održavanje gradske čistoće odvijaju planiranom dinamikom.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može pasti malo kiše u Hercegovini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, jugu zemlje od 14 do 17°C.

– Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima, a iz BIHAMK-a posebno izdvajaju puteve: Priluka-Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Drvar-Resanovci, Olovo-Semizovac i Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ. Upozoravaju na mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetuju oprezniju vožnju. Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Sretnu i sigurnu vožnju želi vam RVK.

– Tmurno vrijeme, mada bez naročitih temperaturnih oscilacija, loše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i nesanice. Opća slika biće nešto ljepša na sjeveroistoku zemlje, pretežno zbog slabije vjerovatnoće za padavine.

– Međunarodni dan studenata obilježava se 17. novembra i smatra se danom kada se odaje poštovanje studentskoj zajednici. Ovaj dan proglašen je Međunarodnim danom studenata 1939. godine u Londonu od strane Međunarodnog vijeća studenata, kao znak sjećanja na studentske demonstracije u Pragu koje su Nacisti ugušili zatvorivši sve ustanove visokog obrazovanja u Češkoj i poslavši više od 1.200 studenata u koncentracione logore, dok je devet studenata i profesora strijeljano.