Velika Kladuša: Narušavanje javnog reda i mira, zabilježena i jedna saobraćajna nezgoda

asd
Jedno lice je teže, a jedno lakše povrijeđeno u jučerašnjoj saobraćajnoj nezgodi u ulici „Prve muslimanske brigade“. Pored nezgode, policijski službenici su u protekla 24h evidentirali i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

– 34 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša. 4 su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurni su bili dr. Amra Zulić i dr. Kasim Selman.

– U Covid ambulantu se javilo 16 pacijenata i nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

– JKUP “Komunalije” danas nastavlja akciju prikupljanja krupnog otpada. Prema rasporedu otpad će se danas kupiti na slijedećim relacijama: Polje, Barake, Mala Kladuša, Marjanovac, Dolovi, Šumatac, Šabići, Kudići, Donja Vidovska, Gornja Vidovska i Johovica.

Prema rasporedu u petak, 22. oktobra kruti otpad odvoziće se sa slijedećih relacija: Ponikve, Podzvizd, Rajnovac, Drenovac, Kumarica, Slapnica, Todorovska Slapnica i Hajrat.

– Vodonapajanje je uredno, saznajemo u JKP „Vodovod i kanalizacija“

– Iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša nas informišu da je elektronapajanje stabilno.

– Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija

Vremenska prognoza

– Danas pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne malo do umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C.

– Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Uz porast temperature i uz više sunca biće ugodnije, a takvo vrijeme je prikladno za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima ponovo će biti svježije, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji, umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

BIHAMK

Prema informacijama iz BIHAMKA, upozorenja vozačima su izdata samo za dionice na kojima se izvode sanacioni radovi, a na kojima je potrebno poštivati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. U Krajini su uslovi za vožnju povoljni.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11. 2021. godine.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja