Velika Kladuša: Nastavak loših biometeoroloških prilika

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 09:15h trafopodručja: Vrnogračka brda i Maćeša

od 15:45 do 16:00h trafopodručja: GSM Repetitor Pehovo, Šestanovac 2 i Vrnogračka glava

od 09:00 do 16:00h trafopodručja: GSM Repetitor Pehovo, Šestanovac 2 i Vrnogračka glava.

Na ostalom području, elektronapajanje je stabilno.

Kako informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

Aktivnosti po pitanju odvoza komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam u JKUP „Komunalije“.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 53 pacijenta. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić dvoje pacijenata uputili su na dalje liječenje.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h“- riječi su  dežurnog vatrogasca Grahovića.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.  

Udruženje Agro-Trade zajedno sa udruženjima, među kojima su i „El-Verdu“ „Sutra je novi dan“, Udruženje Kladušanki Hasnija, „Ašik Kaldrma“, „Tono Hrovat“, te organizacija žena SDA danas organizira kolačijadu s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Nermine Ćehić. Kolačijada će se održati na Trgu mladih, ispred Robne kuće s početkom u 10:00h.

Nermini Ćehić su hitno potrebna sredstva za operaciju kuka i zato treba našu pomoć. Operacija kuka može se obaviti jedino u Zagrebu, a ukoliko ne bi došlo do operativnog zahvata, zbog izuzetno loše situacije sa kukom, Nermini prijeti  amputacija noge. Cijena operacije iznosi 10.000 eura i Nermina nije u mogućnosti da sama isfinansira operaciju. Kako bi pomogli Nermini u ovoj njenoj borbi dobri ljudi pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava. Sredstva za Nerminu Ćehić možete uplatiti i na račun: 1613000108673326 otvoren kod Raiffeisen banke.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 01. juli:

 Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog minerskih radova danas od 10 do 11 i od 13 do 14 sati doći će do obustava saobraćaja. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura od 34 do 40 stepeni.

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Visoke temperature tokom noći, lošiji san i nemogućnost adekvatnog odmora, dodatno će praviti problem osjetljivim osobama. Nakon relativno svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura su kod hroničnih bolesnika moguće pojačane tegobe u vidu iscrpljenosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Poželjno je planirane aktivnosti prilagoditi jutarnjim satima, te provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.