VELIKA KLADUŠA: Policija rasvijetlila 12 krivičnih djela

Home

VELIKA KLADUŠA: Policija rasvijetlila 12 krivičnih djela


Posebnu pažnju treba dati u razrješenim krivičnim djelima počinjenim na štetu povratnika na području Bosanske Bojne i na štetu Medžlisa islamske zajednice u Velikoj Kladuši.

Naime, radi se o slijedećim krivičnim djelima:

Krivično djelo „Razbojništvo“ koje je počinjeno 11.11.2011.god od NN izvršioca u Bosanskoj Bojni na štetu povratnika u ovo naselje, kojom prilikom je nasilno oteto 880 KM. Nakon prijavljivanja krivičnog djela dana 12.11.2011.god., pripadnici PS Vel. Kladuša i Odjeljenja krim. policije Druge Policijske uprave Cazin su brzom intervencijom i prikupljanjem operativnih saznanja uspješno rasvjetlili navedeno krivično djelo.

Samo nekoliko dana kasnije nad istim povratnikom izvršeno je krivično djelo „Teška krađa“, gdje mu je iz štale otuđena krava. Veoma brzo, pripadnici PS Velika Kladuša otkrili su počinioce i ovog krivičnog djela, a otuđena krava je vraćena vlasniku, prenosi zvanična stranica MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U dva navrata izvršena su krivična djela na štetu Medžlisa islamske zajednice, te je tom prilikom od strane NN izvršioca otuđena informatička oprema iz objekta Medžlisa. Istražitelji Policijske stanice Vel. Kladuša su pronašli otuđene predmete kod K. H. iz općine Bužim koja je vraćena vlasniku, dok je nad K.H. zavedena kriminalistička obrada i uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „prikrivanje“.

uskportal.ba

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 11:12

Facebook komentari

Back to top