Velika Kladuša: Policija uhapsila 22-godišnjaka zbog trgovine drogom

Istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Velika Kladuša, poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji na području općine Velika Kladuša, u cilju sprječavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama, te došli do saznanja da lice S.A. rođen 1996.godine, se bavi uzgojom i prodajom opojne droge „ Cannabis sativa L“.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK-a, dana 09.09.2018.godine, na njivi vlasništvo imenovanog, istražitelji su pronašli više zasađenih stabljika opojne droge koja asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L“ , nakon čega su obavili uviđajne radnje i nad istim zaveli kriminalističku istragu.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, izvršen je pretres objekta koje koristi S.A (1996), gdje su pronađene i izuzete također stabljike opojne droge koja asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L“.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu biti će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ protiv osumnjičenog S.A.