Velika Kladuša: Pozivamo Tužilaštvo i sve ostale nadležne institucije da o ovim nezakonitim djelima provedu detaljnu istragu

Home

Velika Kladuša: Pozivamo Tužilaštvo i sve ostale nadležne institucije da o ovim nezakonitim djelima provedu detaljnu istragu


OO DNZ BiH Velika Kladuša pozdravlja odluku Izborne komisije BiH kojom je izrečena novčana kazna i kazna zabrane članovima biračkih odbora na Biračkim mjestima na kojima su utvrđene nepravilnosti zbog povrede izbornih pravila, čime su oštećene pojedine političke stranke i kandidati te je drastično izmijenjena volja građana.

Ovakav i slični postupci kojima smo svjedočili na proteklim izborima dokazali su tvrdnju da nisu važni glasači već brojači. Pokazatelj su i čime se sve služila vladajuća klika u Velikoj Kladuši u cilju dolaska na vlast i krčmljenja imovine i novca građana Velike Kladuše kojem svjedočimo iz dana u dan.

Vlast koja je zasnovana na prevarama, nikako nije rješenje, nego kazna na koju su građani Velike Kladuše osuđeni na proteklim izborima.

Ostaje nam samo da se nadamo da će ova i slične kazne koje su itekako zaslužene unaprijediti poštivanje zakona i unijeti bar malo povjerenja u izborni proces i institucije države koje su na primjeru Velike Kladuše itekako zakazale.

Pozivamo Tužilaštvo i sve ostale nadležne institucije da o ovim nezakonitim djelima provedu detaljnu istragu, kako nam se ovakve i slične stvari u budućim izbornim procesima ne bi dešavale.

 

(Izvor:Predsjednik OO DNZ BiH)

 

Topic
Objavio: Tue, 04/07/2017 - 11:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top