Velika Kladuša: Prekid u isporuci električne energije prema navedenom rasporedu

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi.

Kako smo doznali od dežurnog vatrogasca Subašića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se javilo 50 pacijenata, a stanje dvoje pacijenata zahtijevalo je dalje upućivanje. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Mustafa Hodžić.

Kako informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno.

Aktivnosti po pitanju odvoza komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam u JKUP „Komunalije“.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Od 09:00 do 16:00h trafopodručje: Klupe,

Od 09:00 do 15:00h trafopodručje: Brezici.

Na ostalom području općine, elektronapajanje je uredno.

Treći moto susreti u organizaciji Moto kluba „El Fuego“ počinju danas. Održavat će se danas, sutra i u nedjelju na lokalitetu kod Gradske sportske dvorane i platou kod OŠ 25. novembar. Defile bajkera ulicama Velike Kladuše planiran je za subotu, 25. juna od 19:00h.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćaju na putevima u Bosni i Hercegovini. Vozače savjetujemo da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Obratite pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Zbog održavanja vjerske manifestacije „Sveti Ivo“ u Podmilačju danas je do 16 sati obustavljen saobraćaj za teretna vozila na magistralnom putu Jajce-Banja Luka (dionica Jajce-Crna Rijeka). Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima. Zabranjen je i prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području SBK (do 24 sata).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima širom zemlje se očekuju slabiji lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

Biometeorološka prognoza i dalje je relativno povoljna, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz natprosječne temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, pridržavati se preporuka nadležnih službi, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, glavobolje, dekoncentracije, problemi sa snom usljed manjka svježine u noći.