Velika Kladuša - Službenici Policijske stanice zabilježili su dvije saobraćajne nezgode

sa

 Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za 30 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Samra Alibegić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile jednog pacijenta.

– Službenici Policijske stanice zabilježili su dvije saobraćajne nezgode. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Iz BIHAMK-a pažnju skreću na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnja, prilagođenu uslovima na putu.

– Posljednjeg dana manifestacije „Kladuški dani poljoprivrede 2022“ od 09:00 do 19:00h biće održan nastavak prezentacije i prodaje proizvoda poljoprivrednih proizvođača i obrtnika sa područja općine Velika Kladuša na lokalitetu pijace u Vrnograču.

– Prvi velikokladuški fitness dan/događaj “VK FIT DAY” održat  će se danas u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 15:00h. Projekat pod nazivom “VK FIT DAY” nastaje primarno radi popularizacije i promocije sporta/fitnesa kao modula za zdrav način života. Posjetitelji će imati priliku besplatno isprobati nove fitness oblike i trendove, poput: yoge, pilatesa, aerobica, zumba fitnessa, hiita, te određene fitness challenge. Pored treninga koje će voditi licencirani fitness treneri, biće održana predavanje/savjetovanje doktora medicine i nutricioniste.

– Danas jutro i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje sunčano. Dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 24 °C.

– Mada će nastupiti djelimična stabilizacija, opća slika će i dalje biti relativno nepovoljna, izraženije tokom prijepodneva. Tmurno i prohladno vrijeme, uz povećan sadržaj vlage u zraku, loše će djelovati na hronične bolesnike, koji bi trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Drugi dio dana topliji i ugodniji, sa sunčanim intervalima.