U strašnoj nesreći mu poginula cijela porodica: 'Da mi je barem jedan sin ostao živ'

.
Čonoplja kod Sombora u Srbiji zavijena je u crno četiri dana poslije stravične saobraćajne nesreće u kojoj su u Okučanima u Hrvatskoj poginuli Duško (35), njegov brat Damir (38) i njihova majka Radmila Perić (54).

Sahrana tri člana jedne porodica bit će danas.

Do nesreće je došlo u petak oko 15 sati kod Okučana, kada je na njihov automobil marke Renault naletio na kamion hrvatskih registarskih oznaka. Od siline udarca sve troje je odmah podleglo povredama.

 

Blic piše kako je hrvatska policija odmah pokušala preko kolega kontaktirati njihove najbliže.

 

Uvjeti za vožnju nisu bili idealni jer je cijeli dan padala kiša, a alkotestiranje je pokazalo da vozač kamiona Armin B. (25), inače državljanin Bosne i Hercegovine, nije bio pod utjecajem alkohola. Ipak, upućen je u bolnicu na dodatnu kontrolu, piše Blic.

 

Nakon doktorskog pregleda, on je priveden i protiv njega je podnesena kaznena prijava.

 

Prema rezultatima istrage, do nesreće je došlo kada je vozač kamiona želio skrenuti lijevo, ali nije prilagodio brzinu kretanja, zbog čega je vozilom prešao u suprotnu traku, kojom je išao automobil za čijim volanom je bio Damir.

 

Kamion je prvo udario u zaštitnu ogradu, a onda je zadnjim dijelom zakačio prednji dio automobila. Nastavio se kretati nekontrolirano, udario je i zadnji dio vozila.

 

"Danima smo već u šoku", rekla je Vanja, Duškova snaha.

 

"Moja sestra Ivana i njezin svekar zanijemili su od bola. Ne znamo kako će izdržati sprovod. Čekamo da nam dopreme njihova tijela", dodala je Vanja.

 

Ona za Blic kaže da su Damir i Duško s majkom u petak krenuli u BiH, kako bi obišli kuću Radmiline pokojne majke, koja je preminula prije nepunih godinu dana.

"Njezina želja je bila da tu kuću ostavi unucima", kroz suze priča Vanja, dodajući da Duško i Ivana nemaju djecu, a da se Damir nije ženio.

 

"Čedomir po cijeli dan jeca i izgovara samo jednu rečenicu:

 

"Da mi je barem jedan sin ostao živ", ispričala je Vanja.